wtorek, 27 marca 2012

Student gotuje

Czasami, a nawet (niestety) bardzo często mam tak, że wracam po zajęciach, albo w przerwie między nimi i muszę szybko coś zjeść na obiad. Najlepiej jeśli nie byłaby to pizza lub inne niezbyt zdrowe jedzenie typu fast-food'y. Wtedy sięgam po sprawdzony sposób na ekspresowe danie. Sycące, kolorowe, względnie zdrowe ;). Składnik główny: mrożonka :D. 

Mam swoją ulubioną mrożonkę: Frosta meksykańskie warzywa na patelnię. Są one od razu z smakowitym i lekko pikantnym sosem. Przygotowanie ich na patelni zajmuje 10 min.

Źródło: www.frosta.pl
Ja dodaję do nich ryż, czasami też kurczaka. Ostatnio dodałam słonecznik. Razem z gotowaniem ryżu przygotowanie takiego posiłku zajmuje niecałe 20 min. Ekspresowo i smacznie. Student szczerze poleca ;)

Przygotowuję warzywa zgodnie z wskazówkami na opakowaniu, w międzyczasie gotuję ryż (btw polecam jaśminowy ;) )

Dodaję ryż do warzyw i dokładnie mieszam.

I już gotowe! :)
Na opakowaniu jest propozycja wykorzystania mieszanki do innego dania - Chili con carne. Z opisu wynika, że jest równie proste i szybkie. Będę musiała wypróbować :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz